4.2.06


Valencians i demés persones vincul·lades a la causa o interesades en conéixer la veritat:
Amb tota aquesta moguda de l´Estatut català ningú ens pregunta als valencians que es sentim valencians i no catalans que en pensem sobre aquest tema.
Resulta indignant que els catalans diguen que nosaltres els valencians som ciutadans dels Païssos catalans del sud. Ni jo sóc catalana ni ho seré mai.No cal que continuen dient que el valencià es un dialecte del català, no em van a convéncer.
A més, parlant del tema de la llengua valenciana, considere que si del senyor Camps depén el futur de nostra llengua, apanyats anem, perquè la seua manera de defendre-la és dient: "Hay que hablar valenciano". Però, quina és eixa forma de defendre el valencià? La millor forma seria defendre-lo parlant en valencià, però, per desgràcia, els polítics que ens a tocat tindre per defendre nostres interesos, són uns incompetents en la matèria, sols els interessa els diners i la posició al partit.
Viatjant per la red, he trovat algunes pàgines d´organitzacions que defenen la cultura valenciana, i la sorpresa que m´he dut ha sigut descomunal: 1.Algunes d´aquestes organitzacions defenen la cultura valenciana de "cañas y barro", es dir, una cultura valenciana basada en els costums de principi de segle. 2.Unes altres organitzacions defenen una llengua valenciana no normalitzada, amb castellanismes i catalanismes. 3.Per últim, estan les que defenen la llengua valenciana en castellà amb l´estil del nostre president Camps.
Tot açò em pareix vergonyós i pense que tots els valencians caldria que defensarem nostra cultura però sense nacionalismes independentistes.
Debem lluitar per la nostra llibertat i per a que deixen de incluir a valencians i mallorquins al sac dels catalans.
Lluitem per nostra terreta i per nostra llengua.
Vixca València!!

No hay comentarios: